Mi is az az Ubersuggest?

Az Ubersuggest egy szuper kulcsszókutatással foglalkozó honlap. Amely folyamatossan fejlődik mindenféle plusz dologgal. Legutóbb például a backlink ellenőrző/analizáló eszközzel. Így egyre komolyabb riválisává válik más nagy hasonló témában lévő honlapoknak.

Miben más az Ubersuggest mint az Adwords?

Az Ubersuggest kulcsszótervező az Adwordshoz képest picit más. Leginkább pozitívumokat tudnék felhozni. Az egyik legjobb az az, hogy ingyenesen használható méghozzá úgy, hogy pontos keresési számokat ad. A Google kulcsszótervezőjében ugyebár ezt csak akkor tudjuk megkapni, ha hirdetünk, tehát költünk náluk.

Másrészt az Ubersuggest oldalán amely régen Ubersuggest.io címen volt elérhető (ma már ez átirányít a Neilpatel oldalára) lehetőséget ad a következőkre is:

 • Tartalmi ötletek keresésére
 • Konkurens oldalak elemzésére
 • látogatottságának megtekintésére
 • kulcsszavai áttekintésére
 • legjobban teljesítő oldalai listázására
 • Illetve a linkjei felsorolására.

Illetve egy különálló teljes SEO auditot is lefuttathatunk rajta egy honlapról, amiben kielemzi a honlap sebességét és SEO hibáit is.

Az Ubersuggest kulcsszótervező használata:

 1. Első lépésként nyissuk meg az Ubersuggest kulcsszótervezőjét
 2. Második lépésként írjuk be a kulcsszavunkat a bal oldali mezőbe. Mellette a nyelvet állítsuk be magyarra, mivel ezen a területen szeretnénk keresni. Ezután kattintsunk a “Search” gombra.

  Ubersuggest kulcsszótervező segítség

  Ubersuggest kulcsszótervező segítség

 3. Ezt követően ez az oldal nyílik meg, ahol már láthatóak is a pontos keresési adatok.
  Az 1-es nyílnál azt mutatja meg, hogy mekkora a havi keresése az adott kulcsszónak.
  a 2-es nyílnál pedig azt, hogy az adott kulcsszavunk az Ubersuggest rendszere szerint mennyire célzott a konkurensek miatt. Itt minél kisebb a szám, annál könnyebb előre kerülni a keresőben.
  A 3-as nyílnál azt láthatjuk, hogy mennyien hirdetnek az adott kulcsszóra. Itt minél kisebb a szám annál olcsóbb lehet rá hirdetni.
  Az utolsó 4.-ik nyíl pedig azt mutatja meg, hogy körülbelül mennyibe kerülne egy kattintás, ha hirdetni szeretnénk a kulcsszóra.

  Legvégül pedig grafikon alul, mely a havi mozgást mutatja meg, hogy melyik hónapban mekkora volt a keresés az adott kulcsszóra.

  Ubersuggest kulcsszótervező segítség 2

  Ubersuggest kulcsszótervező segítség 2

 

Ami nekem egyetlen negatívuma ennek az az, hogy nekem hitelesebbnek tűnik a nagykeresőnk saját adatbázisából való munkája, és kulcsszótervezője.
Ha még többet szeretnétek megtudni, akkor a  Neilpatel youtube csatornáján találtok még sok izgalmas és szuper segítséget az oldal többi funkciójához is.

Neilpatel Youtube csatornája.

Share This