Mikor dönts a SEO tanfolyam mellett:

Arra, hogy elvégezzél egy SEO tanfolyamot te már biztos hogy gondoltál, hiszen így kerültél ide. De vajon jól döntesz-e ha belevágsz? Az én véleményem az, hogy mindenképpen! Csak az nem mindegy melyikbe és mennyiért. Hiszen online vállalkozó vagy és pont ez a cél igaz? Megtartani azt a pénzt, amit egy keresőoptimalizáló szakembernek kellene kifizetned.

Azt gondolom, hogy érdemes ezt választanod, nem kell hogy szakember legyél, de valamelyest igenis érts a dologhoz. Tudd, mit várhatsz el illetve lásd, hogy mi igazi és mi nem. Hiszen mint minden szakmában itt is meséket lehet a falra festeni, csűrni csavarni a szakszavakat, hogy hitelesnek tűnjön az ember. Ezen kell tudni túl látni, ehhez pedig egy alap tanfolyam is elég lehet.

SEO tanfolyam vagy a szakember a jobb?

A szakember mindenképpen jó, ha az tényleg szakember. Viszont ennek kiszűrésére illetve a jobb és szorosabb együttműködés végett érdemes egy alap tanfolyamot is elvégezned. Így amennyire az kigazdálkodható szerintem együtt a kettő dolog a leghatékonyabb.

SEO tanfolyam árak:

Ingyenes tananyagok:

Az internet tele van velük, nekem az a meglátásom, hogy olyan egyszerű tudást adnak amelyekkel önmagában nem sokra mész. De én is letöltöttem őket, próbáltam ingyen én is tudást szerezni. 🙂

Viszont maga a Googlenek is van egy keresőoptimalizáló útmutatója amiben igyekszik segíteni minket.

Olcsó SEO tanfolyamok:

Itt az alapokat szépen átadják, megismerkedhetsz azzal a nyelvel, amellyel a leginkább kommunikálhatsz a szakemberrel. Fogalmad lesz mi micsoda és így gyorsabban haladhattok majd a munkálatokkal.

Drágább SEO tanfolyamok:

Ilyet végeztem már korábban, sok videó lecke volt benne és tele volt hasznos tudással. Neki is estem első honlapomnak és jöttek is az eredmények! Persze nem azonnal, a keresőoptimalizálás nem ilyen. Jöttek ahogy jöhettek és boldog voltam miatta, egészen addig amíg észre nem vettem, hogy nem tudom már hova gyarapítani a látogatók számát, javítani a helyezéseket… Ennek az oka az volt, hogy a drágább keresőoptimalizálási tanfolyamoknál sincs minden benne, hogy is lehetne mikor ez egy szakma, amire én akkor azt hittem megvehetem 60.000 forintért.

Szakmai szintű SEO tanfolyam:

Ez leírja az egészet, itt mindent meglehet tanulni 90 %-ban és miért nem teljesen? Mert az majd a gyakorlattal jön… Az pedig idő és sok munkát jelent. Ekkor érzi meg az ember azt, hogy miért is kell egy SEO Szakembernek kifizetni azt a havidíjat vagy egyszeri díjat. A gyakorlati tudás amit megszerezhetsz a tanfolyamon illetve az utána megszerzett tapasztalat lehetővé teszi hogy helyt állj SEO-s ként.

Ha én most szemeznék valamelyik seo tanfolyammal akkor ezeket nézném:

  • Az seo-t oktató hitelességét. Tud-e mutatni legalább egy honlapot (de inkább többet) amelynél már sikert ért el.
  • Az árát. Kár lenne hazudni, hogy ez nem fontos. Ha olyan a helyzet akkor most is éppen fizetsz valakit azért, hogy javulj a keresőben, építsd az üzletet, fejlessz, reklámozz. Folyamatosan invesztálsz bele, így nem mindegy, hogy mekkora összegtől kell megválnod.
  • Ha teheted beszélj olyanokkal akik már végeztek nála tanfolyamot, kérd meg őket, hogy mutassák meg a tanultak eredményét.
  • Mennyire segítőkész, hiszen elvenni a pénzt, és oda adni egy anyagot egyszerű. De az ha utána is segít, az egy hatalmas plusz pont részemről.(Sajnos jártam úgy például linképítés szolgáltatással, hogy több csatornán kellett próbálkoznom mire valakit elértem, hogy szeretném lemondani a szolgáltatást. Ezután még 2 hónapnyit kiszámláztak 🙂

Amivel nem foglalkoznék egy seo tanfolyam kiválasztásakor:

  • A Facebook követői számával. Hiszen tudjuk hogy megy ez, reklám reklám és ha jól lett elkészítve a kampány akkor már jönnek is a like-ok. Tehát elképzelhető, hogy a sikerei miatt van ekkora tábora, de ez nem mindig igaz sajnos.
  • Hogy mikor indul a tanfolyam, hiszen hiába sürgős ha éppen nem indítják a kiszemelt oktatást. Akkor kár lenne valamivel megalkudni mondván, hogy “jó lesz az…”. Hiszen akkor ugyan úgy időt és pénzt fecsérlünk.
Share This