Létezik-e keresőoptimalizálás ingyen?

Arra hogy létezik-e keresőoptimalizálás ingyen, már most megadom a választ: NEM!

De semmi gond, hogy rákerestél hiszen kitudja? Hát én megvagyok győződve róla, hogy ilyen csak akkor van, ha hajlandóak vagyunk a saját kezünkbe venni a dolgot és megtanuljuk a seo-t és beletesszük az időnket és energiánkat.

Persze ez is csak addig ingyenes amíg az “ingyenes” seo tanfolyamokat töltjük le, nézzük meg, olvassuk át. Az ingyenes szót az előbb azért tettem idézőjelbe, mert igazából az sincs ingyen. A saját időnk nagyon drága! Idő megtanulni , begyakorolni, tesztelni stb. El kell tudnunk dönteni, hogy “keresőoptimalizálásra ingyen” vagy egy keresőoptimalizálóra van szükségünk.

Keresőoptimalizálás ingyen, vagyis az ingyenes eszközök

Sokféle ingyenes keresőoptimalizáló eszköz létezik ma már. Ezekért alapjába véve nem kell fizetni, ingyen használhatóak seo-ra. Persze ezeknél is van fizetős rész, prémium funkciók. Így mondhatjuk, hogy ezt pénzkiadás nélkül megoldottuk. Ilyen eszköz például a Google kulcsszótervezője vagy az Ubersuggest amelyeket kulcsszókutatáshoz tökéletesen használhatunk előfizetés nélkül is.

Ki adná oda a keresőoptimalizálást ingyen?

A keresőoptimalizálás egy nagyon nagy témakör. Aki ért hozzá, az sok időt, energiát, és pénzt is rakott a tudásába, ezért valószínűleg nem fog ingyen keresőoptimalizálást szolgáltatni senkinek. De ez érthető is. Talán olyan helyzetet tudnék elképzelni, hogy valamelyik barátod most kezd ismerkedni a seo-val és felajánlja segítségét. Na ezt nem ajánlom, mert egy még tanulásfélben lévő diák simán hazavághatja a honlapot amely miatt csak drágábban fogják szakemberek elvállalni a dolgot. Így az nem hogy ingyen seo, hanem jóval drágább seo lesz.

Keresőoptimalizálás ingyen vagy szakember?

Keresőoptimalizálás ingyen vagy szakember?

Akkor ingyen seo vagy fizessek érte?

Ha szeretnénk később ezzel foglalkozni, ügyfeleket szeretni és árulni a seo szolgáltatásainkat akkor nyilván megéri kifizetni a tanfolyam árát és beletenni az időt, energiát. Viszont ha van egy webáruházunk például és csak javítani szeretnénk a Google találtai listáján, akkor abból a pénzből már futni fogja egy keresőoptimalizáló szakemberre is.

Share This