Milyen domain név keresők vannak?

Az itthoni magyar domain név keresőkből elég sok van. A keresőbe beírva a kulcsszavunkat egyől elénk tárul és olyan érzésünk lesz, mintha a szomszédunk is ebből élni. Na de nézzük a legismertebbeket, az első 8 helyezést a Google találati listájáról:

  1. Domain.hu
  2. DomDom.hu
  3. Rackhost.hu
  4. Patronet.hu
  5. Hostinger.hu
  6. Domainkereso.info
  7. Domain-ellenorzes.hu
  8. Tarhelypark.hu

Mennyibe kerül a domain név kereső?

Maga a domain név keresőnek a használata ingyenes, és nem szükséges hozzá, hogy keresőoptimalizáló szakemberek legyünk. De azért muszáj megemlíteni, hogy SEO nézőpontból igen is van értelme kicsit játszani, kutatni a megfelelő domaint. Erről majd egy másik cikkben írok.

Ami pénzbe fog kerülni az a domain név maga. Tehát az a weboldal cím amit kiválasztunk, lefoglalunk, megigénylünk és majd a “ceremónia” végén használhatunk addig amíg le nem jár a dátum. Mert igen, domain nevet nem örökre vásárolunk hanem évekre, 1-2-3.

Hogyan használjam a domain név keresőt?

Maga a használat eléggé egyszerű csak megnyitod a fenti listából például a tarhelypark.hu weboldalt és a kereső mezőjébe begépeled a vásárolni kívánt domain nevet.

Domain név kereső

Domain név kereső

 

Ezután kattints a kék színű keresés gombra. Ezután a domain név kereső lefuttatja az adatbázist, hogy szabad-e a név. A “domain.hu” esetében sajnos már foglalt volt ahogy azt az 1-es nyíl mutatja és az amit ajánlana közvetlenül helyette például a .com, .eu, .info is foglaltak sajnos. De semmi vész! Ajánl alternatívákat is a domain választásunkat segítve.

A második nyílnál a domain alternatívákat tekinthetjük meg, Szokott nagyon jókat ajánlani, ezért ezt érdemes végig futni átgondolni. Szinte az összes esetben megtaláljuk a nekünk tetszőt.

A 3.-ik nyílnál pedig azt láthatjuk, hogy melyik domain név mennyibe fog kerülni. Az árban kisebb, nagyobb eltérések vannak a végződések miatt. Továbbá ami még nagyon hasznos, hogy mindig jönnek ki újabbnál is újabb domain végződések, ezeket külön is megjelöli egy zöld kis kockával benne “új” felirattal.

Domain név kereső segítség

Domain név kereső segítség

Share This